Родина з Гостомеля обрала будинок у Бучі на Київщині і впродовж найближчого місяця планує переїзд у нове житло. Важливо, що зі стартом програми компенсацій за знищене житло жінка прийняла рішення повернутися в Україну з евакуації.

Загалом для виплати компенсацій за повністю знищене житло сформовано 1826 житлових сертифікатів.

З них уже понад 400 родин забронювали кошти для купівлі нового житла. Це означає, що вони визначились з новою нерухомістю і готові укладати угоди купівлі-продажу.

Як отримати сертифікат? Для цього потрібно подати заяву через застосунок Дія, після цього комісія органів місцевого самоврядування опрацює заяву, розрахує суму компенсації та сформує сертифікат. Сповіщення про нього прийде в Дію.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Деталі – за посиланням: https://mtu.gov.ua/news/35104.html

Нагадуємо, що ГО «КМО ВГО «Громадянська мережа ОПОРА» реалізує проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб». В рамках цього проєкту у 9 регіонах нашої країни працюють регіональні консультанти, які безкоштовно надають інформаційно-консультаційну підтримку ВПО та іншим незахищеним категоріям населення щодо вирішення їх житлових питань, які виникли внаслідок військового вторгнення росії на територію України.

Знайти координатора можна на тут:  https://rehouse.org.ua/team

Проєкт створено завдяки отриманому гранту від Програми Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні у межах фінансової підтримки British Embassy Kyiv. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Фото з ФБ-сторінки Анатолія Федорука