Проведено круглий стіл "Безпечне укриття: практичні аспекти та поради". Захід стосувався теми актуальності організації укриттів і бомбосховищ в Україні, які є невід'ємною частиною стратегії національної безпеки в умовах загострення військового конфлікту, що і обумовило потребу в дослідженні.

На заході був презентований новий порадник для ОМС "Безпечне укриття: практичні аспекти та поради". Переглянути його ви можете на нашому сайті: https://rehouse.org.ua/.../poradnyk-dlya-oms-bezpechne....

Окрім цього, під час заходу вдалося обговорити такі питання, як:

  • Поняття та типи укриттів. Стан та структура фонду споруд цивільного захисту;
  • Вимоги до основних типів укриттів. Принцип інклюзивності в укриттях;
  • Світовий та вітчизняний досвід організації та створення укриттів;
  • Залучення фінансування та іншої допомоги.

До круглого столу приєднались представники органів місцевого самоврядування, громадські експерти та команда проєкту «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб».

Переглянути відео заходу можна ТУТ

Круглий стіл відбувся в рамках реалізації проєкту «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб» Громадською організацією «Київський міський осередок Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА».

Проєкт створено КМО ВГО «Громадська мережа ОПОРА» завдяки отриманому гранту від Програми Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні у межах фінансової підтримки British Embassy Kyiv. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.