Наприкінці грудня у місті Коростень відбувся просвітницький захід з обміну досвідом “Відновлення пошкодженого житла міста Коростеня, реалізація програм сприяння зайнятості населення, можливості професійного навчання та перенавчання для ВПО”

Ціллю заходу було – виявити проблемні питання та напрямки, що стосуються програм відновлення пошкодженого/зруйнованого майна, обмінятись досвідом з відновлення пошкодженого/зруйнованого житла міста Коростеня, обговорення програм сприяння зайнятості та перенавчання ВПО для для залучення в процес відбудови.

Питання, які піднімались та обговорювались на заході:

  • Отримання сертифікатів на ремонт пошкодженого/ зруйнованого майна приватних будинків
  • Зміни постанови 332 про виплати ВПО
  • Соціальне житло для ВПО, які можливості в м. Коростень

За результатами обговорення прийняте рішення:

  1. Регіональний координатор міста Коростеня разом з начальником управліннями праці та соцзахисту населення проведуть тренінг для всієї команди регіональних координаторів проекту «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)» про зміни в постанові 332 виплат для ВПО.
  2. Підготувати резолюцію стосовно відбудови зруйнованого майна.
  3. Підготувати список можливих місць під соціальне житло, таких, як наприклад, місцева занедбана лікарня м. Коростеня.
  4. Підготувати список можливих місць під соціальне житло в сільських громадах району.
  5. Інформувати про початок відбудови приватних будинків зруйнованої вулиці міста.
  6. Представник влади із Жеку прийняв всі обговорені перешкоди у відбудові будинків та має надати рішення чи спрощення механізму.
  7. Провести через місяць повторну зустріч для обговорення як вирішувались питання.

Модератором заходу був Ігор Єсін – начальник управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради. Запрошеними гостями були члени ради ВПО, ВПО, БФ, громадські організації, архітектори міста.

Переглянути відео заходу можна ТУТ 

Захід відбувся в рамках проєкту «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб», створеного КМО ВГО «Громадська мережа ОПОРА» завдяки отриманому граннту від Програми Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні в межах фінансової підBritish Embassy Kyivsy Kyiv. Програма реалізCrown Agents Agents у партнерInternational Alertl Alert і у співпCrown Agents in UkraineUkraine.

Деталі про проєкт за посиланням: https://tinyurl.com/ycyv6mm6