У рамках проєкту «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб» регіональні координаторки проєкту Вікторія Коломієць та Наталія Шевченко провели захід на тему: «Відновлення пошкодженого житла за Програмою «ВідновиДІМ»»

Велика кількість пошкоджених багатоквартирних будинків зумовила проведення заходу саме в смт.Макарів задля обговорення можливостей відновлення спільної сумісної власності.

Під час заходу відбулося обговорення:

  • процесів відновлення пошкодженого житла в Макарівській територіальній громаді;
  • технічних аспектів впровадження проєктів з відбудови пошкоджених будинків;
  • практичних аспектів процедури створення ОСББ;
  • успішних прикладів створення ОСББ в пошкоджених багатоквартирних будинках.

До гостей заходу з вітальним словом звернулися:

  • Тетяна Бойко, керівниця Проєкту, яка наголосила на важливості та необхідності об'єднуватися та відновлювати свої пошкоджені будинки.
  • Анатолій Карбовський, заступник селищного голови, який привітав гостей заходу та розповів про підтримку співвласників багатоквартирних будинків під час відновлення житла та про наміри модернізації зовнішніх мереж, які необхідні для повноцінного функціонування багатоквартирних будинків.
  • Марина Радченко, заступниця селищного голови, закликала усіх до об'єднання задля досягнення спільної мети у відновленні пошкодженого житлового фонду громади.

В першій частині заходу Тарас Оборонов, начальник відділу підтримки клієнтів та супроводу проектів Фонду енергоефективності, розповів про Програму «ВідновиДІМ» Фонду енергоефективності - як один із можливих фінансових механізмів підтримки співвласників багатоквартирних будинків у відновленні пошкодженого житла.

Друга частина заходу була наповнена обговореннями про можливість та необхідність створення ОСББ, що є передумовою участі у програмі "ВідновиДІМ".

Людмила Балабуха - начальник відділу розвитку ОСББ та управління житлового фонду управління житлового господарства ДЖКГ БМР, розповіла про організацію співпраці з ОСББ в Білоцерківській громаді.

Також під час заходу були обговорені і практичні аспекти створення об'єднання в пошкоджених багатоквартирних будинках та напрацьовані покрокові алгоритми. Зокрема і під час круглого столу, прикладами створення ОСББ в пошкоджених будинках, поділилися і запрошені гості з смт.Бородянка.

Більш детально про напрацьовані алгоритми під час проведення круглого столу читайте за посиланням: http://tinyurl.com/yf4z6bmt 

Відео заходу ТУТ 

 

Проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб» створено Громадською організацією «Київський міський осередок Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Посольства Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Зміст публікації не обов’язково відображає погляди Посольства Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.