У Павлограді відбулась конференція для голів правління ОСББ та представників ОГС, присвячена результатам реалізації проєкту «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)» у Павлоградській громаді.

Конференцію відвідали більше 35 учасників, кожен з яких є «лідером думок» у своєму будинку, на своєму мікрорайоні, щодня стикається з питаннями, пов'язаними із житлом, ЖКП, безпосередньо спілкується з мешканцями.

Проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)» стосується багатьох аспектів. Це як житло для ВПО, так і пошкоджене житло, відбудова. Багато громад, які входять у цей проєкт, пережили окупацію. Наше місто страждає від ракетних обстрілів. Тому ми маємо потребу і в консультаціях, і в програмі «ВідновиДім». Також не варто забувати, що майже третина населення міста сьогодні — це внутрішньо переміщені особи.

Під час конференції обговорили такі теми:

  • основні результати проєкту за напрямки адвокації і консультацій;
  • представлення Алгоритму дій для голів правління ОСББ щодо безхазяйного майна;
  • порядок дій при пошкодженнях спільного майна для участі в програмі «ВідновиДІМ»;
  • зміни в законодавстві щодо проведення загальних зборів в ОСББ;
  • безпека життєдіяльності в умовах військового стану.

Які корисні напрацювання і програми презентували — читайте за посиланням: http://tinyurl.com/4kh9tczx 

Відео заходу ТУТ

Загальні підсумки реалізації проєкту "Житло для життя" у місті Павлоград: http://tinyurl.com/2ssuh8ss 



Проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб» створено Громадською організацією «Київський міський осередок Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Посольства Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Зміст публікації не обов’язково відображає погляди Посольства Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.