На платформі дистанційного навчання системи БПД відкрито онлайн-курс “Правове забезпечення вирішення житлових проблем ВПО та інших постраждалих осіб”

Мета курсу - задоволення правових потреб, вирішення правових проблем внутрішньо переміщених осіб та інших постраждалих осіб в отриманні житла та інших житлових прав, а також усунення причин виникнення правових проблем в сфері житлових відносин шляхом посилення надання правової допомоги.

Курс складається з п’яти навчальних модулів:

  • Надання в тимчасове користування житлових приміщень
  • Квартирний облік. Отримання житла з державного та громадського фондів
  • Іпотечний кредит на житл для ВПО
  • Програма доступного житла для ВПО
  • Забезпечення ВПО соціальним житлом

Після успішного завершення курсу учасники отримають сертифікат.

Увійти до Платформи дистанційного навчання системи безоплатної правничої допомоги можна ТУТ 

Дистанційний курс підготовлено у межах проєкту «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб». Проєкт створений та реалізується Громадською організацією «Київський міський осередок Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Посольства Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Зміст курсу не обов’язково відображає погляди Посольства Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.