Проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб» покликаний забезпечити вирішення поточних проблем ВПО та інших незахищених категорій громадян в реалізації їх права на житло. Для досягнення результатів проєкту застосовується системний та комплексний підхід через безпосередню роботу з цільовою групою незахищених категорій людей. 

Наразі у 9 регіонах нашої країни розпочали роботу регіональні консультанти, які безкоштовно надають інформаційно-консультаційну підтримку ВПО та іншим незахищеним категоріям населення щодо вирішення їх житлових питань, що виникли внаслідок військового вторгнення росії на територію України. Зокрема, координатори вже працюють у таких регіонах та громадах: 

  • Дніпропетровська область — міста Дніпро, Павлоград та Павлоградський район;
  • місто Запоріжжя та Запорізька область; 
  • Херсонська область — Херсонська та Білозерська громади;
  • місто Одеса та Одеська область;
  • Миколаївська область — місто Вознесенськ;
  • Київська область — Бородянська, Макарівська, Білоцерківська, Ірпінська громади;
  • Житомирська область — Коростенська міська громада;
  • Чернігівська область — Іванівська, Киїнська громади;
  • місто Харків та Харківська область.

Ключова місія координаторів — інформаційне забезпечення, консультування та супровід ВПО та інших незахищених категорій населення, житло яких знищене або пошкоджене внаслідок воєнної агресії російської федерації, сприяння відновленню їх прав на житло — забезпечення тимчасовим соціальним житлом та відбудова/доступ до постійного житла.

Контактна інформація координаторів ТУТ

Карта, де позначено місця діяльності регіональних координаторів та їх контактні дані: https://1ll.ink/xKy2T 

Нагадаємо, що у липні поточного року стартував проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО)».

Проєкт створено Громадською організацією «Київський міський осередок Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Посольства Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Зміст публікації не обов’язково відображає погляди Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.