Сьогодні, 01.09.2023, Уряд ухвалив кілька важливих рішень щодо врегулювання житлових питань внутрішньо переміщених осіб. Зокрема:

  • Схвалено постанову, яка затверджує Порядок функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Він вперше визначає механізм утворення й обліку таких місць, а також мінімальні вимоги для життєзабезпечення ВПО.
    Деталі тут: https://tinyurl.com/yc7934je
     
  • Виділено понад 277 млн гривень на компенсації за безоплатне розміщення ВПО у закладах. Йдеться про компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності.
    Деталі тут: https://tinyurl.com/2v2cja6a
     
  • Удосконалено механізм компенсації витрат за прихисток переселенців. Кабмін вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах реалізації проєкту «Прихисток».
    Деталі тут: https://tinyurl.com/wtr66kcy

Джерело інформації  Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Публікація створена в рамках проєкту «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб».

Проєкт створено Громадською організацією «Київський міський осередок Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Зміст публікації не обов’язково відображає погляди Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.

Нагадаємо, що з серпня поточного року у 8 регіонах розпочали діяльність регіональні координатори зазначеного проєкту «Житло для життя: комплексні рішення для ВПО». Ключова місія координаторів — інформаційне забезпечення, консультування та супровід ВПО та інших незахищених категорій населення, житло яких знищене або пошкоджене внаслідок воєнної агресії російської федерації, сприяння відновленню їх прав на житло — забезпечення тимчасовим соціальним житлом та відбудова/доступ до постійного житла.

Контакти координаторів ТУТ або на карті: https://tinyurl.com/4um853ad